Vem vill du nominera till Entreprenör Skåne 2019?
Inför årets upplaga av Entreprenör Skåne 2019 söker vi nu unga företagsledare i våra 33 skånska kommuner. Årets tema är "Snabbväxare". Därför vill vi uppmuntra dig att nominera kandidater till Entreprenör Skåne 2019.

Din kandidat ska helst vara mellan 18 och 35 år och driva företag med ambition att vara eller att bli "snabbväxare". Företagare som kan vara goda förebilder för andra unga entreprenörer.

Potentiella snabbväxare är en entreprenör som visar att de vill eller kan växa både i Sverige och internationellt. Vi tänker oss att det är unga bolag präglade av ett innovativt entreprenörskap som har målet att inom 3-5 år omsätta över 10 miljoner och/eller sysselsätta 10 personer. De nominerade entreprenörerna behöver inte ha uppnått dessa kriterier i dagsläget utan vi ser positivt på kandidater som har detta som en ambtion med sitt företagande. 

Syftet med Entreprenör Skåne är att ge unga entreprenörer stöd i form av ett utvecklingsprogam för att boosta tillväxt och nya affärsmöjligheter. Samtidigt lyfts entreprenörerna och synliggör det lokala näringslivet i Skånes kommuner samt representerar Skåne och sina bolag vid spännande nätverksträffar.

Tidsplanering nominering/uppstart:
31 mars 2019
5 april 2019
april - december 2019
 
Sista datum för att nominera kandidat/er
Deltagare i Entreprenör Skåne 2019 annonseras
Program
 
Kontakt
Hanna Svensson
Forza Of Sweden (projektledare)

0768 - 55 48 39, hanna.svensson@forzaofsweden.se

Region Skåne
Karl Philip Barakate, näringslivsutvecklare
karlphilip.barakate@skane.se

Vi ser fram emot ett givande samarbete med Entreprenör Skåne 2019!
Klicka här för att nominera en kandidat till Entreprenör Skåne 2019!
Hanna Svensson, Forza of Sweden
Forza of Sweden projektleder Entreprenör Skåne 2019
Lyfta framtida förebilder och belöna unga entreprenörers företagsamhet
Under 2019 fortsätter Forza of Sweden, Skånes entreprenörskapsgenerator att ansvara för genomförandet av satsningen Entreprenör Skåne. Målet är 33 drivna deltagare, en representant från varje skånsk kommun. Projektledare blir Hanna Svensson som kommer att ansvara för satsningen som finansieras av Region Skåne.
Läs mer och se deltagarna från 2018
Bakgrund Entreprenör Skåne:

2013 fick entreprenörerna träffa dåvarande miljöministern Lena Ek, för att diskutera hållbart företagande. Vid en av träffarna 2014 arrangerades ett möte i Köpenhamn med den legendariske arkitekten David Sim, partner och creative director på arkitektfirman Gehl Architects, som berättade om metoder för att utgå ifrån människornas liv och städernas utveckling under projekt där man utvecklat nytänkande stadsmiljöer i bl.a. Christchurch och New York City. Under 2016 blev det många spännande nätverksträffar och intressanta personer som gav entreprenörerna ny kunskap och inspiration för att driva och utveckla sina företag. Entreprenörerna besökte också näringsdepartemenetet för möte med Sveriges startup-direktör Marie Wall.

Många kommuner har  återkommande under fyra omgångar av Entreprenör Skåne lyft upp sina entreprenörer på olika sätt lokalt, och vi på Region Skåne har lyft fram dem bland annat vid Mötesplats Skåne och gett entreprenörerna möjlighet att besöka konferenser såsom The conference och Doers Event. 2018 medverkade entreprenörerna bla. under Skåne Innovation Day och en föreläsning med Steve Angello.