Allt från Byggstart Sverige 2018

Dela nyhetsbrevet:

#1 SVERIGEFÖRHANDLINGEN SKÅNE

14 FEBRUARI 2018


Byggstart Sverige 2018 - en återblick
 

Året rivstartade med en mängd infrastrukturrelaterade evenemang, inte minst den andra upplagan av Byggstart Sverige. Den 2:e februari samlades politiker, näringsliv, intresseorganisationer, ekonomer och järnvägsexperter för att diskutera en mycket aktuell fråga - "Var finns pengarna för den svenska infrastrukturen?"
 

Se foton från konferensen genom att klicka på bilden ovan!

Konferensen höll vad som lovades - att ett brett utbud av idéer skulle få utrymme. Mätta Ivarsson (MP), ordförande regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne, menade att det var en viktig del till varför Region Skåne var med som huvudarrangör. 

– Vi vill på detta sättet bidra till ett bra samtal och konstruktiva diskussioner om en fråga som är så viktig, både för Region Skåne och för hela Sverige.

Läs en sammanfattande artikel här!
 

Några röster från konferensen

Anne-Marie Pålsson om överskottsmålet

Se Anne-Marie Pålsson, docent i nationalekonomi vid Lunds Universitet, kommentera varför Sverige behöver justera det nuvarande överskottsmålet.

Vad krävs nu?

Mätta Ivarsson (MP), ordförande regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne, kommenterar vad som krävs framöver för att finna lösningen till finansiering av höghastighetsjärnvägen.

PM Nilsson ser framåt

PM Nilsson, ledarskribent på Dagens Industri, kommenterar vilka förutsättningar som finns för politisk enighet bakom finansiering av höghastighetsjärnvägen - och vad som krävs.

Ta del av Anne-Marie Pålssons hyllade presentation om överskottsmålet, diskussionen mellan PM Nilsson och Johan Nyström och rikspolitikernas samtal om alternativ finansiering.

Se allt från Byggstart Sverige 2018

Missade du Byggstart Sverige? Konferensen förgylldes av flertalet givande presentationer och diskussioner, och framförallt många skarpa citat. Se allt från 2018 års Byggstart Sverige här!

Följ oss för de senaste uppdateringarna!
@byggstartskane
skane.se/sverigeforhandlingen
byggstartskane.se

 

Adress:
Region Skåne
291 89 KRISTIANSTAD

Växel:
044 - 309 30 00