Frukostsamtal med tre kluster i Skåne

Skåne Innovation Day är en del av Skåne Innovation Week och arrangeras av Region Skåne. Plats: Varvsstaden, Malmö.

Talangattraktion, mod och mångfald

Välkommen till frukostsamtal på Skåne Innovation Day 30 maj

I år inleds Skåne Innovation Day (Region Skånes årliga heldag om innovation, utveckling och entreprenörskap) med ett frukostseminarium om talangattraktion, mod och mångfald. 

Till seminariet bjuder Region Skåne tillsammans med de tre klustren Media Evolution, Medicon Valley Alliance och Mobile Heights in medlemsföretag eller andra bolag som är intresserade av de olika branscher som respektive kluster respresenterar; inom digitala näringar, uppkopplad teknik och life science. 

Du får även möjlighet att lyssna till organisationen Mitt Liv, som är ett socialt företag som arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald, samt till keynote Nicklas Bergman, en serieentreprenör, riskkapitalist och futurist i framkant av teknikutvecklingen. Anmäl dig gärna till hela dagen för att efter lunch se Närings och innovationsminister Mikael Damberg på scen.

Moderator: Alexandra Hvalgren, Visionsfonden, Helsingborgs stad
Inledning: Fatime Nedzipovska, Mitt Liv
Paneldiskussion: Magnus-Thure Nilsson, VD Media Evolution. Ola Svedin, VD Mobile Heights. Petter Hartman, VD Medicon Valley Alliance.

TIDER
8.00
Dörrarna öppnas
8.20-8.55 Frukostsamtal om talangattraktion, mod och mångfald
9.00 Välkomna - inledning av Mätta Ivarsson, ordf regionala utvecklingsnämnden och Ulrika Geeraedts Utvecklingsdirektör Region Skåne
9.15-9.45 Keynote Nicklas Bergman
10-10.30 Fika & mingel

Region Skåne och Helsingborgs stad/Visionsfonden i samarbete med...

Därefter fortsätter Skåne Innovation Day hela dagen, och du är självklart välkommen att stanna kvar! Lite längre ner i detta brev kan du se ett urval ur programmet som bla. innehåller Anne Lidgard, Direktör för Vinnova i Silicon valley, Närings och Innovationsminister Mikael Damberg samt Steve Angello, Dj, producent och medlem i supergruppen Swedish House Mafia. 

Jag hoppas att jag får se dig i Varvsstaden i Malmö den 30 maj! Varmt välkommen!

Ulrika Geeraedts, utvecklingsdirektör Region Skåne

Programmet

Nicklas Bergman

KEYNOTE | En serieentreprenör, riskkapitalist och futurist i framkant av teknikutvecklingen. Han ställer sig frågan om samhället kommer klara av att hantera den exploderande teknikutvecklingen.

Boka gärna din plats för resten av dagen för att ta del av det gedigna programmet.
Ett urval av talare under dagen:

Steve Angello

KEYNOTE | Steve Angello – en av världens mest framgångsrika DJs och musikproducenter inom elektronisk dansmusik. Hör honom berätta om sin resa, vilket Sverige han ser idag och varför han brinner för att skapa förutsättningar för ungdomar som växer upp idag. 

Lena Miranda

VD på Mjärdevi Science Park i Linköping och Ordförande i SISP – Sveriges inkubatorer och Science Parks. Lena reflekterar över framtidens innovationssystem och varför Sveriges innovationsmiljöer och Science parks har en viktig roll i utvecklingen.

Anne Lidgard

Direktör för Vinnovas kontor i Silicon Valley, om hur hon arbetar för att koppla ihop det svenska Innovationssystemet med Silicon Valley och sänka trösklarna för nordiska bolag som vill etablera sig där.

Mikael Damberg

Sveriges närings- och innovationsminister om hur regeringen arbetar för att nya företag startas, att företagen växer, att de anställer fler och exporterar sina varor och tjänster så att det skapas fler jobb i Sverige.

Fakta om dagen

ONSDAG 30 MAJ

​Vad: Skåne Innovation Day 2018
Var: Stora Varvsgatan 14, Varvsstaden i Malmö
Tid: 8.00–16.20

Hitta hit med Google Maps

Frukost serveras kl 08:00-08:30. Frukostsamtal om talangattraktion, mod och mångfald, med företag från våra kluster och de olika branscher som de representerar, exempelvis digitala näringar, uppkopplad teknik och life science. 

Fika och lunch ingår under dagen.

Afterwork: Startup Live! kl 16.20 (scenprogram kl 17.30). Samma plats som Skåne Innovation Day. I scenprogrammet för StartupLive! medverkar bla. Mikael Damberg, närings och innovationsminister. Anmäl dig till afterwork här

Skåne Innovation Day
– en del av Skåne Innovation Week

Skåne Innovation Day är ett av 100-tals evenemang som sker runt om i Skåne under Skåne Innovation Week

2018 års upplaga äger rum 28 maj-1 juni. Veckan består av aktiviteter som arrangeras av privata, idéburna och offentliga organisationer i Skåne. Gemensamt för alla aktiviteter är att de handlar om ett innovativt Skåne!

Kontakt

Karl-Philip Barakate

Näringslivsutvecklare 
karlphilip.barakate@skane.se
Telefon: 040-675 34 28

Stefanie Smith

Kommunikation
stefanie.smith@skane.se
Telefon: 040-675 34 85

Fredrik Lindgren

Webb/online
fredrik.lindgren@skane.se
Telefon: 040-675 34 35

Måns Renntun

Kommunikation
mans.renntun@skane.se
Telefon: 040-675 34 80

​Skåne Innovation Week

skaneinnovationweek.com | skaneinnovationweek@skane.com

Skåne Innovation Week arrangeras av Region Skånes avdelning för regional utveckling.